Gostilna Ančka

Zaprto
Delavska cesta 18
4208 Šenčur
Prikaži pot do poslovalnice
04 251 52 00
Odprto omrežje
46.2387370235, 14.4147500589
Odpiralni čas
 • ponedeljek
  zaprto
 • torek
  zaprto
 • sreda
  12.00 - 20.00
 • četrtek
  12.00 - 20.00
 • petek
  12.00 - 20.00
 • sobota
  12.00 - 20.00
 • nedelja
  12.00 - 16.30
Opis podjetja

Ančka je zelo lepo urejena gostilna s prijaznim osebjem. Gostilna ima dolgoletno tradicijo in dobro domačo slovensko hrano. Širila se je vse od majhne gostilnice z nekaj mizami, pa do sedajšne, sodobno in prijetno opremljene gostilne. Imajo zunanji del , ogromno teraso in notranji del, ki sprejme okoli 100 ljudi. Hrana je naravna in sveže pripravljena. Dobra domača gostilna mora biti prepoznavna. Imeti mora nekaj, kar druge nimajo. Ali pa to boljše od drugih. Ali pa ravno to, kar imajo druge, toda dobre. Dobra domača gostilna mora biti, skratka, po nečem (dobrem) znana! Tako kot Ančka iz Šenčurja. Na svojem jedilnem spisku ima sicer celoten kdo je kdo slovenske nacionalne kuhinje, vključno z zrezkom Ančka, ki je, seveda, pariški, seveda polnjen, seveda s šunko in, seveda, s sirom…, toda omenite komurkoli le besedo Ančka in odgovoril vam bo: “Štruklji!” Ravno to pa je tisto, kar sicer (najbolj) manjka slovenski nacionalni kuhinji. Recite komurkoli: “Slovenija,” in kaj vam bo odgovoril? Kranjska klobasa? Potica? Žlikrofi? Prekmurska gibanica? Štruklji? Žal ne! Zato, ker je (še) premalo takšnih gostiln kot je Ančka! Specialitete hiše so domači štruklji: ajdovi, sirovi, čokoladni, drobnjakovi, orehova potica in žganci.

Prikaz lokacije na zemljevidu

09. jul 2019 ob 23:04

Zdravo,

V nedeljo sva bila dva na poznem kosilu v gostilni Ančka

Oba imava rada domačo kvalitetno hrano. In verjela sva, da sva na pravem mestu.

Moram pa priznati, da sva bila izredno razočarana. Razočarana skoraj nad vsem:

- Oba sva imela pol ure po obedu nelagoden občutek v trebuhu, občutek napihnjenosti. Oba vsa jedla govejo jugo, pražen krompir in solato, ter en telečji zrezek in en čokoladni sufle.

V čokoladnem sufleju sem našla 2 stvari, ki tja ne sodita. Košček niti? in en las. Dejansko to izredno pokvari apetit, da ne govorim, da ne moreš pojesti jedi do konca (to na koncu tudi plačaš !).

- kvaliteta HRANE ? Pod kritiko. Takšna hrana kot so jo postregli se lahko smatra kot" instant malica" za delavce ne pa domača kulinarika s tradicijo. Telečji zrezek je bil trd, omaka iz vrečke (najslabše sorte koncentrat).. Goveja juha je lahko le na daleč videla "kost in zelenjavo", dejansko pa so jo uničili s "kocko iz vrečke". Take močne in slane juhe pač ne dobiš samo iz kosti-govedine in zelenjave.

-15 minut sva morala na zunanji terasi poslušat zelo glasen spor v kuhinji. V Srbo-Hrvaščini sta se sodelavca v kuhinji sprla na polno , glasno in zraven še po gostilniško klela. Komu tako Balkansko obnašanje ne bi pokvarilo apetita ?

-edina svetla točka v tej "nesreči" je bila zelo prijazna kelnarica.

Vse opisano ne sodi v tako (NEKDAJ !!) vrhunsko domačo gostilno. Po videnem & postreženem so padli na nivo zanikrne vaške oštarije za malice in kosila. Samo to in nič več !! Nikoli več v Gostilno Ančka. In to slabo izkušnjo z veseljem podelim tudi med ostale dobro jedce po Sloveniji in izven.

- CENA ? Raje ne vprašajte. Cene se take, kot bi bila na "slow food" meniju ali kvalitetni gostilno gurmanskih presežnikov. Škoda vsakega evra, ki sva ga odštela za to polomijo.

Matej ŠPENKO

28. avg 2018 ob 14:15

Odlična gorenjska gostilna, s odlično ponudbo svojih znanih štrukljev. Vendar niso le štruklji, vsa njihova ponudba in priprava hrane je odlična. Tudi osebje je hitro in prijazno. Bravo, še tako naprej.

Photo-box
11. jun 2016 ob 11:05

Vse super, edino kavica podpovprecjem.

15. apr 2014 ob 13:29

Zelo lepa gostilna z zelo dobrimi štruklji, samo če pogledaš zaposlene pod noge te mine jesti še tako dobre štruklje.Da o močnih parfumih zaposlenih, osladnih za bruhat sploh ne govorim.

Picture-box
10. feb 2014 ob 18:59

Ančka je ena najbolj pristnih gostilen na gorenjskem, štruklji se topijo v ustih.
Priporočam!

28. jul 2012 ob 21:19

Hran 10
Postrežba 10
Cena 10

Tudi, jaz pa pogrešam kaj na račun hiše, vsaj za zelo redne goste.

Sorodne poslovalnice v bližini