Okrepčevalnica Zelena dolina

Odprto
Stoperce 36
2289 Stoperce
Prikaži pot do poslovalnice
02 761 00 26
Odprto omrežje
46.2746631, 15.6896809
Odpiralni čas
 • ponedeljek
  zaprto
 • torek
  zaprto
 • sreda
  11.00 - 20.00
 • četrtek
  11.00 - 20.00
 • petek
  11.00 - 21.00
 • sobota
  11.00 - 21.00
 • nedelja
  11.00 - 21.00

Okrepčevalnica Zelena dolina – narava, sonce, voda, zrak, svoboda…

Obiščite nas v prijetnem ambientu, ki vam ponuja še kaj več, kot samo dobro hrano in pijačo ter odnesite le delček tega tudi drugim, ki nas morda še ne poznajo. Nudimo vam...

Izjeme
 • dan reformacije, 31. okt
  manjka odpiralni čas
 • dan spomina na mrtve, 01. nov
  manjka odpiralni čas
Prikaz lokacije na zemljevidu

07. jan ob 11:20

ČAR SILVESTERSKE NOČI V ZELENI DOLINI
BLIŽALO SE JE NOVO LETO, KI SMO GA ŽE TEŽKO ČAKALI, HKRATI PA NAGANJALI 2016, NAJ ŽE ENKRAT VZAME SLOVO IN DA PROSTOR NOVI ŠTEVILKI. V UPANJU, DA BO TO L ETO BOLJŠE, KER IMA V SVOJI LETNICI PRAVLJIČNO SEDMICO, KI OBETA BOLJŠE ČASE, MORDA LE DOŽIVIMO, DA SE BO KRIZA ZAČELA UMIKATI, STRASTI UMIRJATI IN DA BOMO KONČNO BOLJ SREČNO IN POLNO ZAŽIVELI, STA JO DVE ŽABICI ZA SILVESTROVO KRENILI NA POT MED HALOŠKE GRIČE, TJA, KJER ZELENA DOLINA DOMUJE.
V ZELENI DOLINI JE BREZČASNA LEPOTA, KI JE POPOLNA ZA USTVARJANJE KLASIČNEGA BOŽIČA IN SILVESTROVANJA. TEMPERATURA POD NIČLO, BLIŠČ KRISTALOV SNEŽINK, IVJA IN INJA, PRAZNIČNA OSVETLITEV Z LUČKAMI IN NOVOLETNO JELKO PRED VHODOM, NAM JE OB PRIHODU PRIČARALA DEŽELO DALJNE LAPONSKE, KATERE GLAVNI NAVDIH JE BOŽIČEK.
OB VSTOPU V TA PREKRASNO PRIPRAVLJEN AMBIENT OKREPČEVALNICE ZELENA DOLINA, SPREJEMA IN PRIJAZNOSTI VODILNEGA KADRA IN GOSTINSKOSTREŽNEGA OSEBJA, SO SLABE STVARI, KI SO NAS BREMENILE TEKOM LETA, VIDNO IZGUBLJALE SVOJ POMEN IN ZAČELO SE JE OPTIMISTIČNO ZRENJE V NOVO LETO, POLNO POZITIVNIH MISLI.
IN KO SE JE ZAČELA POTEŠITEV LAČNIH ŽELODČKOV, SLEDI VSA POHVALA STREŽBI, PRIPRAVI, IZGLEDU IN KVALITETI HRANE, KI SO JO OPLEMENITILI PO "ŠE IN ŠE" VMESNI GLASBENI VLOŽKI ANSAMBLA S SVOJO PRISRČNO ISKRIVOSTJO.
KO GRE ZA TAKO LEPO PRIPRAVLJENO SILVESTROVANJE, KO SE ZBERE TAKO SIMPATIČNA MNOŽICA LJUDI IZ RAZLIČNIH KONCEV NAŠE DEŽELICE, PRIVRO NA PLAN SPOMINI NA STARE ČASE, KI SE IGRIVO PREPLETAJO MED SABO IN USTVARJAJO VESELJE DO ŽIVLJENJA.
DOLGA SILVESTERSKA NOČ, ZADNJA LANSKA, JE ZA NAMI. PREŽIVELI IN PREPLESALI SMO JO DO JUTRANJIH UR. VESELI SVA, DA SVA JO PREŽIVELI MED VAMI IN DA SVOJE ŽELJE, ŽIVLJENJSKI UTRIP IN RADOST, KI TAKO HITRO NARIŠEJO NASMEH NA OBRAZ, SVA DELILI Z VAMI.
VSA POHVALA OKREPČEVALNICI ZELENA DOLINA! ODELA SI NAS Z OBILICO LEPOTE, DOŽIVETIJ, NOVIH SPOZNANJ IN S PRIJETNIMI IZKUŠNJAMI SRČNIH LJUDI, KI SO PRI VAS ZAPOSLENI.
SREČNO 2017!
ŽABICI (A.F. in I.K.)

24. jun 2016 ob 9:17

Spoštovanja vredni OKREPČEVALNICI ZELENA DOLINA v Stopercah - iskrena zahvala!

Pred dobrim letom dni, smo skupina bivših osmošolcev Osnovne šole (OŠ) Majšperk, vključno z našima zdomcema - sošolcema (iz Kanade in Srbije), praznovali v Okrepčevalnici Zelena dolina njun prihod, hkrati pa še 54 let, od kar smo zapustili majšpersko ustanovo prve učenosti.
Ob slovesu smo si obljubili, da po letu dni, se bomo tukaj spet dobili. Praznovali bomo 55. obletnico od kar smo OŠ zapustili in naših 70 let starosti slavili.
To zaobljubo smo minulo nedeljo, t.j. 19.06.2016, izpolnili in kje drugje kot v prelepi tej haloški dolini, Zeleni dolini.
Tudi letos so na to srečanje med nas ti dve lastovki iz tujine prileteli. Družbo smo še popestrili z učiteljskim zborom (4), med katerim smo po 60 letih, skrivno pedagoginjo razkrili. Da pa krog udeležencev bi sklenili, smo med nas še življenjske sopotnike posameznikov in eno sorodstveno vez, povabili. Tako naši so ti ljudje postali, da srečanja brez njih, si ni moč več predstavljati. In tako je iz te kombinacije nastala ena luštna, uigrana velika družina.
Vsa pohvala in zahvala za dobro počutje in vzdušje, pa nedvomno gre prijaznemu in gostoljubnemu osebju Okrepčevalnice Zelena dolina. Da je "štimunga" srečanja bila ta prava in "šik", kot se reče v žargonu, je bil okusno pripravljen ambient in to od namiznih pogrinkov, dobre hrane in pijače, za nameček, kot poslastica za dušo in telo, pa sta bila neumorni duo, ki sta nam popoldanske urice popestrila s svojo glasbo in pesmijo, nam pa med plesom potne srage povzročila.
Od vsega, kar v življenju doživimo in želimo, da ostane, je tisto, kar hočemo, da ostane. In to zagotovo bodo lepi spomini na Zeleno dolino, na ljudi, ki so srčika tega haloškega bisera in ki v svoji Okrepčevalnici, pričarajo sonček, četudi je dež.
Želja po ponovnem srečanju , ne bo zamrla. Lastovke se rade vračajo tja, kjer dobri so ljudje doma!
Naši lastovki - zdomki sta že odleteli tja, kjer topel dom imata, s sabo pa tudi lep spomin na Zeleno dolino, odnesli.
Hvala in srečno, Zelena dolina, v vsej lepoti, prijaznosti in gostoljubnosti!

07. jun 2015 ob 10:21

Pozdravljena Zelena dolina in njena soimenjakinja Okrepčevalnica!
Pred dobrim tednom dni, to je v petek, 29.05.2015, si nas gostila v svoji prelepi urejeni okolici, vpeti med hološke griče in z soncem obsijani in nam nudila z vso svojo prijaznostjo vodilnega in gostinskostrežnega osebja, čudovito petkovo popoldne.
Ker smo generacija, ki nas EMŠO že krepko opozarja, da nismo vsak dan mlajši in da bo prav, če se ponovno srečamo po 54 letih, ko smo zapustili prag OŠ Majšperk, smo z izbiro te lokacije zadeli v polno. Zadovoljstvo od ambienta, hrane, pijače, prijaznosti in pa žive glasbe, ki je terjala obuditev plesnih korakov, je bilo v taki meri, da ob slovesu smo si obljubili:
"Ob letu dni, se bomo ponovno tukaj dobili! Praznovali bomo 55. obletnico od kar smo OŠ zapustili in pa naših 70 let starosti slavili."
Praznovanja se bosta spet udeležila naša sošolca zdomca, ki ju je življenje v mladosti poneslo preko naših meja, enega v Kanado, drugega v Srbijo in ki sta ob tokratnem srečanju ponovno podoživela lepote naše dežele, začutila toplino domačega ognjišča in tiste sreče, ki ob takih srečanjih še srček zatrepeče.
Zanesljivo lahko pritrdimo besedilu pesmi Za prijatelje, Andreja Šifrerja:
"Sreče ne moreš imeti sam. Moraš jo znati razdeliti še drugam. Z vrhov gora, od tam kjer sem doma, naj sliši se v svet bitje našega srca, ..."
To je opis našega občutenja iz petkovega popoldneva. Vse to nam je ponudila Zelena dolina in njena Okrepčevalnica.
Hvala vam, prijazni ljudje. Se še bomo vrnili. Pa tudi ostali popotniki je ne prezrite!
Žabica (A.F.)

22. okt 2014 ob 17:51

Mnenje

15. jun 2014 ob 22:42

Pozdravcek se iz moje strani! Tudi jaz se ne strinjam z gospo,ki je tako grozno hotela omadezevati ime Zelene doline. Tudi jaz menim, da to dela nevoscljivost in predvsem totalno nepoznavanje EVROPSKEGA STANDARDA IN HACCAP-A. Povsod, kjer je restavracija ali okrepcevalnica v tem primeru, seznanjena in deluje po principu Haccap.a, ne dovoljuje vstopa zivalim, pa ce ima 2 kg ali 81. Saj verjetno ste ze vsi slisali za Haccap, veste kaj to pomeni, tako da tudi jaz tega ne rabim razlagati.
Me pa osebno zelo veseli, da je res poskrbljeno za vse in vsak okus. Zivali oz. psi imajo svoj prostor, kjer lahko pocivajo v miru v senci, imajo svezo vodo in se nikakor ne morejo spopadati z drugimi psi, saj so hiske med sabo locene. Tudi papige, ki jih imajo, imajo 3x vecji zivljenski prostor, kot bi ga morale imeti v minimali. Vidi se, da je v objekt vlozeno veliko dela, truda, denarja. In vsaka vam cast, Zelena dolina! Kar tako naprej!
Saj verjetno me boste spoznali po imenu, saj smo pri vas imeli abrahama in smo bili maksimalno zadovoljni. Vsec mi je tudi, da imate tako veselo osebje, ki je vedno dobre volje, polno energije in pripravljeni, da se za vsakega max. potrudijo in da se res pocutimo sprejete in dobrodosle.
Zelim vam veliko uspehov in vsekakor se v prihodnosti vidimo!

Lep pozdrav, Jozica G.

12. jun 2014 ob 14:38

Spoštovani!

Iskreno, zelo smo žalostni, da je prišel takšen negativen odgovor/odziv na nas.
Draga gospa, povejte nam prosim, kaj naj naredimo v primeru, da:
- vi se zgražate nad tem, kako vaš majhen kuža ne sme biti v okrepčevalnici
- ostali gosti se zgražajo, kako sploh pride na pamet gostu, da pripelje na teraso psa, kjer se streže hrana – da to ni normalno
- mi sami, pa imamo prav tako psa in pa ogromno papig, kot ste imeli možnost videti (papige žal zelo slabo odreagirajo na pse, ki jih niso navajeni in neumorno lajajo v njih)
- spet tretji gosti pa tarnajo, zakaj pes, imam otroka, pes polula vse, teraso, sekance pri igralih in še napade ga lahko….

Zaradi vseh teh alinej, smo pripravili prostorček za naše pasje goste, le kdo bi lahko nam rekel, da ne maramo živali…., ampak žal, prilagoditi se moramo gostom in enostavno ne gre, da bi se vsem.
Vsak kuža je kuža od 3 kg naprej…težko nam je, ko pride do takšnega zmerjanja in negativnega odziva zaradi kužkov….

Draga gospa, lepo prosimo, da nam vi predstavite predlog kaj narediti, da lahko ustrežemo vam s kužkom, ostalim gostom, ki želijo v miru kaj spiti in pojesti ter gostu z majhnim otrokom, ki se prav tako zgražajo nad psi.

Kar se tiče okrepčevalnice: draga gospa, ne želimo se postavljati, kot hotel s 5 zvezdicami, niti ni tak namen – zelo dobro, če ste dobili tak občutek….ampak mi bi samo radi ustregli gostom, na nek preprost, domač način v naravi. Žalostno, da imate takšno mnenje o nas….res je, smo oddaljeni, ampak kljub praznemu lokalu v soboto, še ne pomeni, da nas nihče ne pogleda/obišče… Ljudje vedno bolj iščemo in rabimo naravo, lokacije v katere se lahko odmaknemo, kjer se lahko sprehodimo,; žalostno, da nismo našli kompromisa, saj ravno na podlagi le tega lahko ljudje sodelujemo, se prilagajamo….. Strežba vam ni bila zavrnjena draga gospa, prosili smo vas samo, če je lahko kuža na svojem mestu, prav tako naša strežba sedi za mizo takrat, ko se je potrebno z gosti dogovarjati o rezervacijah in zapisati par podatkov, terminov, ki so še prosti ter ponuditi različne menije – poglejte gospa, kako obsojamo, brez, da bi vedeli zakaj resnično je naša strežba sedela za mizo z gosti?! Žalostno – tudi v tem, obrekovanju, se žal Slovenija ne more primerjati z Evropo…. kot sami morda veste se v Sloveniji težko gremo Evrope…in da, draga gospa tudi mi smo marsikaj doživeli videli po Evropi, nam je poznano, da so lahko psi kjerkoli, ampak ravno tako niso popolnoma vse destinacije dovoljene tudi psom, je jih pa veliko več, seveda, kot v Sloveniji. Žal….skušali smo se prilagoditi vsem gostom – pričakujemo vaš predlog, odgovor, ko se postavite v našo kožo…kako naj ustrežemo vsem gostom?

Želimo Vam lep in prijeten dan, v upanju, da nas obiščete še kdaj.

Kolektiv Zelena dolina

P.s. Hvala vsem, za svoja mnenja glede odprte teme!

Sorodne poslovalnice v bližini