Pošta Slovenije Hrastnik

Zaprto
Odpiralni čas
 • ponedeljek
  08.00 - 18.00
 • torek
  08.00 - 18.00
 • sreda
  08.00 - 18.00
 • četrtek
  08.00 - 18.00
 • petek
  08.00 - 18.00
 • sobota
  08.00 - 12.00
 • nedelja
  zaprto
Obvestilo o pošiljki 03 561 43 00
Prikaz lokacije na zemljevidu

20. maj 2019 ob 16:53

So ljudje v belem, so ljudje v modrem in so ljudje v zelenem. Med ljudmi pa so tudi ljudje v rumenem. Ti so manj opazni, manj se piše o njih, ampak vsakodnevno jih videvamo, srečujemo in pričakujemo: po vaseh, v naseljih, na ulici, v stolpnici,največkrat pa na hišnem pragu. Vselej nam nekaj prinesejo. Se razveselimo, ko pridejo; včasih smo tudi žalostni in jezni, ko nam kaj neljubega vročijo – oni so le popolnoma nič krivi prinašalci tega, kar nas včasih razžalosti ali ujezi. Z njimi na kratko poklepetamo - za vsakega najdejo prijazno besedo, ampak vedno odhitijo naprej vestno opravljat svoje delo. To so naši poštarji – ljudje v rumenem s poštnim rogom.
Ali je to Andrej, ki v vsakem vremenu peš raznaša pošto po našem koncu, ali Aleš, ki raznaša pošto s svojim zelo opaznim štirokolesnim poštnim , ali dolski poštar, ki vijuga s svojim poštnim motocikom in mnogi drugi, ki oprav ljajo naloge raznašalca poštnih pošiljk. Zdi se mi, da včasih res pozabimo na vas, da vas nikjer ne omenjamo, čeprav vas vsakodnevno srečujemo. Hvala vam ljudje v rumenem s poštnim rogom za vse vesele, dobre ali slabe novice.
Sem dolgoletni filatelist in pred časom sem si na znamkah ogledal nova poštna vozila, ki jih uporabljajo uslužbenci Pošte Slovenije. Prejšnji teden sem srečal poštarja Aleša in prvič v živo videl okolju prijazno poštno štirikolesno vozilo, ko je na našem koncu raznašal pošto. Da ne bi za dolgo prekinjal njegovo delo, sem si ga danes na kratko dodobra ogledal. Vse pohvale Pošti Slovenije. Moral sem tudi povprašati po našem poštarju Andreju. Aleš mi je prijazno odgovoril, da je on na njegovem terenu le začasno, ker je naš poštar Andrej na zasluženem počitku.

Sorodne poslovalnice v bližini